Skip navigation

Dagbesteding

Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van half tien tot half vier open voor dagbesteding. Er komen maximaal tien deelnemers per dag. Zij verzorgen de dieren zoals schapen, kippen, konijnen, geiten, hangbuikzwijntjes en shetlandpony’s. Daarnaast is er ook nog een tuin met bloemen, groente, kruiden en fruit. Bij de wekelijkse warme maaltijd maken we gebruik van de producten uit onze eigen tuin. In 2011 hebben we een kleine kas aangeschaft waarin we in de zomer komkommer en tomaten hebben staan die we bij de lunch kunnen eten. Ze smaken heerlijk! De sfeer tussen de deelnemers is gezellig en ze helpen elkaar graag. Het is prettig als al het werk gedaan kan worden, maar er is geen werkdruk. Er kan regelmatig even pauze gehouden worden. Ieder jaar hebben we ook een aantal stagiaires die ervaring willen opdoen in het begeleiden op een zorgboerderij.

Wat kun je bij ons doen?

Natuurlijk het verzorgen van de dieren op de boerderij of werken in de tuin. Samen zorgen we voor de koffie en lunch. Daarnaast maken we zelf jam en vlierbloesemlimonade.
In de zomer maken we een uitstapje en genieten we van een gezamenlijke barbecue. In december is er een sfeervol kerstdiner en als je jarig bent bakken we een heerlijke taart.
Daarnaast is er jaarlijks open huis en kun je jouw familie en vrienden uitnodigen om langs te komen en een rondleiding te geven.

Voor wie?

Om er achter te komen of dagbesteding op de boerderij bij je past kun je een dag meedraaien. Voor meer informatie hierover kun je contact met ons opnemen. Er is ervaren begeleiding waar je met al je vragen terecht kunt. Voor iedereen maken we een ondersteuningsplan, dat we ieder jaar evalueren en waar nodig aanpassen. Als het nodig is kunnen er ook tussentijds aanpassingen worden gedaan in het plan. In een gemoedelijke sfeer heb je midden in de natuur dicht bij de stad een fijne en zinvolle dag.

 1. Diana Hoek schreef:

  Goedemorgen beste lezer
  Mijn vraag is of jullie evt ook nog vrijwilligers op de boerderij kunnen gebruiken ?
  Graag hoor ik van u
  Groeten
  Diana

  1. breedijk schreef:

   Beste Diana,

   Op dit moment hebben we niet veel deelnemers en minder behoefte aan meer vrijwilligers.
   Als dit veranderd zal ik aan je denken en contact met je opnemen.
   Mocht je al eerder aan de slag willen dan zou je op de website zorgboeren.nl kunnen kijken of er een andere zorgboerderij is die je aanspreekt.

   vriendelijke groet
   Ingrid Breedijk
   De Breedijk Hoeve.

 2. saphiria touw ngie tjouw schreef:

  Beste,
  Mijn naam is Saphiria Touw Ngie Tjouw en ik ben op zoek naar een zorgboerderij waar ik mensen met een complexe zorgvraag kan opvangen in de weekenden. Mocht u openstaan voor het idee zie ik uw reactie graag tegemoet.

  1. breedijk schreef:

   Beste Saphiria,

   Wat een goed idee, ik denk dat mensen met een complexe zorgvraag goed op hun plek kunnen zijn op een zorgboerderij.
   Helaas zijn wij in het weekend dicht. En door de week kan het niet in combinatie met onze deelnemers.
   Wat je zou kunnen doen is kijken of je je vraag kunt uitzetten bij de federatie landbouw en zorg of op de landelijke website zorgboeren.nl
   Daar kan ook meer zorgboerderijen vinden.

   vriendelijke groet
   Ingrid Breedijk
   De Breedijk Hoeve.

 3. Sjon Pappot schreef:

  Zit in fasering na detentie vanwege een auto ongeluk, wil graag werken op uw zorgboerderij, het liefst als ondersteuning van de deelnemers, is dit mogelijk?! Met vriendelijke groet, Sjon

  1. breedijk schreef:

   Beste Sjon,

   Wij hebben op dit moment geen vacature of behoefte aan extra ondersteuners.
   Ik wens je veel succes om ergens anders een leuke (werk)plek te vinden.

   vriendelijke groet
   Ingrid Breedijk
   De Breedijk Hoeve

   1. Sjon Pappot schreef:

    Zou u mij van de site willen halen met mijn vraag aub

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bel mij terug!

Wilt u meer informatie over onze Dagbesteding? Dat kan!
Laat uw naam en telefoonnummer achter op ons contactformulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact